Casa din lemn – o alegere inspirată pentru un trai luxos

Dacă la început casele din lemn erau din start asociate cu cele de vacanță, locuibile numai în anumite perioade din timpul anului, lucrurile stau cu totul altfel în prezent. Pentru tot mai mulți construcțiile de acest tip au devenit o soluție mult mai convenabilă decât casele tradiționale din cărămidă sau beton. Numărul celor care preferă locuințele de acest tip a crescut considerabil datorită avantajelor considerabile.

Când spunem avantaje ne referim la cele reale și nu la diversele născociri pe care mulți constructori din domeniu le lansează pentru a câștiga clienți și pentru a crește profiturile. De ce au devenit casele din lemn o alternativă pentru care optează tot mai mulți aflăm în rândurile de mai jos de la o echipă de profesioniști în domeniu – Litarh.

Casa din lemn – o opțiune ideală pentru un trai de lux

Fiecare va dori să își construiască locuința după nevoile pe care le are, după preferințe. Cu toate acestea, nu trebuie niciodată pierdut din vedere ceea ce contează cu adevărat – sănătatea. Cât de potrivită este o locuință care nu reușește să ofere confortul termic necesar, mai ales pe timp de iarnă? Cu siguranță că nimeni nu își dorește să investească într-o astfel de construcție. Așadar, o casă care reușește să îndeplinească acest criteriu este o casă potrivită de locuit.

Casele din lemn ridicate de speciliștii Litarh.ro se deosebesc tocmai prin faptul că reprezintă soluția în acest sens. Desigur, acest lucru ar trebui să fie valabil la orice construcție pe bază de lemn, dar nu se întâmplă asta pentru că accentul nu cade pe calitate.

O casă din lemn creează mediul necesar pentru o relaxare pe măsură. Chiar medicii au ajuns la concluzia că somnul într-un dormitor de lemn este mult mai profund și odihnitor. De altfel, vorbim despre un material cunoscut pentru proprietățile sale de izolare termică. Acesta reușește să mențină în interior temperatura ideală, constantă pe timp de noapte mai ales. Dacă vara dormitorul va fi mai răcoros, iarna acesta va beneficia de căldura necesară pentru un somn optim.

Iată ce aflăm de la specialiștii Litarh cu privire la riscurile la care se supun cei care nu aleg atent firma care se ocupă cu proiectarea și ridicarea casei din lemn.

De cele mai multe ori imaginea în sine a locuinței este cu totul alta decât cea la care se așteaptă clienții. Asta poate avea ca motiv faptul că tehnologia utilizată nu este modernă, actualizată vremurilor noastre. Spre exemplu, experții Litarh utilizează, pentru fiecare etapă în parte o tehnologie specifică.

Tehnologia de fabricație – include lemnul din rășinoase (molid) pentru că prezintă o rezistență sporită, precum si elasticitate. Se realizează tratamente cu materiale omologate, care garantează în continuare calitatea construcției.

Tehnologia de proiectare – în acest scop sunt avute în vedere toate standardele ce se impun, astfel ca rezultatele să fie întotdeauna în raport cu legea. Pentru a transpune proiectul general de arhitectură în realitate, echipa de proiectanți utilizează softul elvețian Cadwork, precum și linia de producție Weinmann.

Tehnologia de montaj  – durata de execuție pe șantier este mai scurtă datorită gradului ridicat de prefabricare a caselor din lemn.

Revenind, necesitatea de a colabora cu o firmă serioasă se resimte și atunci când vine vorba despre oferirea unei garanții. Multe persoane au rămas fără aceasta chiar dacă inițial semnaseră un contract în acest sens.

O construcție de lemn, ca și una tradițională de altfel, care nu a fost ridicată pe principiul calității reprezintă un pericol pentru proprietari și familiiile lor și nimeni nu ar trebui să își asume un astfel de risc. Așadar, nu oricine poate presta servicii în domeniu, obtinand  rezultatele cele mai bune.

Cei care nu au experința și înclinație către acest sector de activitate se deosebesc printr-o serie de caracteristici. Iată care sunt semnele că alegerea făcută nu este cea mai inspirată:

  • Personele în cauză nu investesc nimic în firma de construcții
  • Utilajele și echipamentele utilizate sunt vechi și nesigure
  • Lucrările realizate nu reflectă calitate, nu se ridică la standardele clienților
  • Lemnul utilizat este mult mai ieftin și inferior calitativ decât ar trebui să fie, nefiind tratat. Acesta se crapă la scurt timp, transmite umezeala prin perete, își micșorează volumul în timp.

În schimb, o societate profesionistă, precum este Litarh.ro, se distinge prin exact contrariul, alături de o serie de avantaje aparte: posibilitatea de a personaliza locuința după bunul plac, rezistența sporită la seisme și incendii, economii la căldură și întreținere, etc.

Iată deci ce trebuie să știe cei care plănuiesc să investească într-o casă din lemn. Dacă țintesc spre o locuință de calitate, ce să le ofere un trai de lux, atunci Litarh este soluția de care au nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.