Conferă spațialitate cu piese minimaliste

13898328961_dfe4b69947_k
Foto: www.ex-t.com

Un cămin cu o arhitectură interioară simplă este locul ideal pentru a contura un ambient contemporan, cu influențe nordice. Elementele-cheie ale unui astfel de decor sunt piesele cu linii curate, nuanțele luminoase și ponderate și texturile puțin prelucrate.

Cu cât este încăperea mai amplă, cu atât șansele de reușită sunt mai mari, căci trebuie să te raportezi la proporțiile spațiului atunci când creionezi o amenajare de tip scandinav. Dacă dispui de un open space, nu delimita vizual camera, ci, din contră, subliniază-i fluiditatea. Poți face acest lucru în primul rând cu ajutorul finisajelor.

13898344896_97aabb853e_k
Foto: www.ex-t.com

Folosește pentru pardoseală vopsea epoxidică (este în tendințe și se întreține ușor) sau placări ceramice ori din lemn, care se montează fără rosturi (lipsa segmentărilor reprezintă un artificiu stilistic menit să potențeze dimensiunile zonei unde se află materialul respectiv). În ceea ce privește mobilierul, într-un asemenea context se potrivesc piese din lemn cât mai brut în combinație cu metal, dar și obiecte confecționate din materiale de generație nouă: plexiglas, corian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.