Electrolux Design Lab 2014

8 proiecte calificate la Electrolux Design Lab 2014 pun România pe harta designului internațional

Opt proiecte romanesti au intrat in competitia Electrolux Design Lab 2014, acesta fiind cel mai mare numar de calificari la nivel mondial.

 

Cele mai bune 100+ concepte, din 43 de tari din intreaga lume, sunt acum prezentate pe website-ul oficial al competitiei (www.electroluxdesignlab.com). Publicul poate influenta rezultatul concursului, votand proiectul preferat pana pe 16 mai.

„Pentru a reusi impreuna sa punem Romania pe harta designului international, participantii romani au nevoie de sustinerea noastra. Votul fiecaruia dintre noi reprezinta un pas inainte spre marea finala si spre recunoasterea talentului studentilor nostri in afara granitelor tarii. Incurajam pe toata lumea sa voteze proiectele romanesti inscrise in competitie, accesand platforma www.electroluxdesignlab.com„, a declarat Carmen Georgescu, Marketing & Communication Manager Electrolux Romania.

Proiectele abunda in idei inovatoare. Spre exemplu, GARDEN POD, propus de Ovidiu Subtire, Universitatea de Vest din Timisoara, este o sera modulara ce creste plantele de la nivelul de rasad pana la fruct in doar 24 de ore, folosindu-se de deseurile alimentare organice pentru compost, lumina solara si umiditate. Destinat amplasarii pe exteriorul cladirilor, GARDEN POD transforma deseurile alimentare in resurse utile, calculand procentul de nutrienti de care are nevoie fiecare planta pe care o contine.

 

Poti urmari conceptele romanesti calificate in competitie la adresa  www.electroluxdesignlab.com, de unde poti si vota proiectele preferate. Cele opt propuneri sunt:

Instant Cleaning Glove – Stefan Bogdan, Universitatea de Arte si Design din Timisoara
Trash Ball – Tripon Adelina, Universitatea de Vest din Timisoara
SET TO MIMIC – Sorina Rasteanu, Universitatea de Vest din Timisoara
G – fridge – Goran Ilijevic, Universitatea de Vest din Timisoara
GARDEN POD – Ovidiu Subtire, Universitatea de Vest din Timisoara
LOOM – Szilard Kui, Universitatea de Vest din Timisoara
AMO – Love people – George Preoteasa, The Alternative School for Creative Thinking, Bucuresti
Self-cleaning troller – Cucu Lucian, Universitatea Politehnica din Bucuresti

 

Foto: Electrolux

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.