Un birou acasa cu aer foarte degajat

Un birou acasa cu aer foarte degajat – la domiciliu poți lucra într-o atmosferă creată pe gustul tău, diferită de cea dintr-un birou standard. Caută un loc cu lumină naturală din abundență, alege un birou compact, cu alură aerisită, un scaun cu personalitate și nu încărca decorul din jur cu accesorii inutile.

Ocupă puțin spațiu și are un aspect aerisit. Biroul Post scriptum, de la Porada, a fost creat de Giovanna Azzarello, care i-a prevăzut un blat din stejar și o bază de susținere metalică. Foto: Porada


Vei lucra mai inspirat și cu mai mult spor acasă dacă decorul este unul cât mai motivant. Biroul este o piesă esențială, dar nu ar trebui să semene cu cel impersonal și masiv de la serviciu. Alege un model slim, cu alură minimalistă, care să acopere cât mai puțin decorul din jur. Amplasează-l într-un loc foarte luminos, preferabil cu priveliște generoasă spre exterior. Nu obtura panorama cu perdele sau draperii, iar pentru reprizele de umbrire folosește mai degrabă rulouri sau rolete cu casetă.

Alege un birou a cărui suprafață de lucru se poate extinde printr-un sistem discret și ușor de folosit. Foto: Porada


Foarte important este să alegi un scaun confortabil, cu un format diferit de cel al scaunelor directoriale tip office. Un scaun acoperit cu husă, asemenea unuia de dining, sau unul ieșit din tipare reprezintă compromisul ideal între obligația de a lucra de acasă și starea de bine pe care o dă decorul reconfortant și homey.

Renunță la un scaun de birou tipic și optează pentru un model cu design stilat. Acesta ar putea fi chiar Fishnet Chair, de la Walter Knoll, creația designerilor Sadi & Neptun Ozis, lansat în 2016. Foto: Walter Knoll


Articol preluat din revista Casa Lux nr. 2/2017.
Text: Lucian Dobraca. Foto: PR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.