O bucatarie moderna, eleganta si bine utilata

O bucatarie moderna, eleganta si bine utilata – Culorile închise pot încărca uneori atmosfera, dar nu este cazul atunci când ai un spațiu foarte mare în bucătărie. Nu te gândi neapărat la un fundal general în nuanțe de negru, ci mai degrabă la finisaje mai închise pentru insula de bucătărie și unele dulapuri.

Citeste si Cum să amenajezi o bucătărie eclectică

Rigoarea geometrică 
și liniile ultramoderne sunt două dintre trăsăturile bucătăriei din seria Loft, a brandului Team 7. Corpul cu lavoar și insula de bucătărie au structurile din lemn masiv. Blatul de pe insulă este din lemn prețios tratat cu ulei ecologic. Foto: Team 7

Contrastele se atrag, iar contrastele atrag deseori ime-diat privirile. Pentru aceasta caută să plasezi insular mobilierul cu finisaje antracit sau negru. Pentru pereți alege modele cu etajere, fără uși, astfel încât culorile închise să contrasteze cu finisajele murale. Evită neapărat marile fronturi cu dulapuri închise, ergonomice, dar atât de apăsătoare în decor dacă sunt în nuanțe terne.

Rețeta unei amenajări reușite de acest gen constă în contrastul bine dozat și limitat la zona centrală și compoziția cu insulă, dulap cu etajere la vedere, front masiv cu dulapuri închise și mici zone cu măsuțe, repartizate periferic. Foto: Team 7

Citeste si Ajutoare pretioase in bucatarie pentru retete exotice


Dozajul potrivit este cheia reușitei, iar lemnul în nuanțe naturale este mereu bine-venit pe alocuri pentru o mediere cromatică și pentru un plus de naturalețe. Dacă ai optat pentru un gamă de nuanțe neutre, nu mai aduce în ambient și alte culori. Limitează-te la cele apropiate lemnului sau presară doar punctual pete de culoare, foarte discrete.

Funcționale și discrete, dulapurile închise și spațioase nu pot lipsi dintr-o bucătărie modernă. Optează pentru ansambluri în culori deschise, inserate în nișe sau între grinzi. Foto: Team 7

Citeste si Insula de bucatarie cu materiale ultramoderne si lemn pretios

Articol preluat din revista Casa Lux nr. 3/2017.
Text: Lucian Dobraca. Foto: PR



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *