Maratonului București 2017 aflat la cea de-a 10-a ediție aplică pentru IAAF Bronze Label

Bucharest RUNNING CLUB (BRC), organizatorul celor mai mari evenimente de alergare stradală din România, anunță alergătorii că în vederea obținerii statutului de Bronze Label din partea IAAF (Asociația Internațională a Federațiilor de Atletism), Raiffeisen Bank Maratonul București trebuie să întrunească mai multe criterii, astfel că regulamentul evenimentului a fost aliniat la standardele cerute de IAAF:

 • prezența atleților de elită (femei și bărbați) care trebuie să fie de 4 naționalități diferite;
 • prezența la eveniment a unui observator IAAF care va monitoriza procesul astfel încât totul să fie în conformitate cu cerințele IAAF;
 • organizarea unor puncte de anti-doping pentru alergători;
 • traseul stradal trebuie să fie securizat și închis circulației auto și trebuie să dețină un certificat valid IAAF al măsurătorii efectuate;
 • cursele trebuie să se desfășoare în condiții de maxim siguranță pentru alergători;
 • asigurarea stațiilor de hidratare, prezența unor stații TV profesionale care să difuzeze evenimentul, controlul medical .

Astfel, actualizările regulamentului celei de-a 10-a ediții a Raiffeisen Bank Maratonul București (14-15 octombrie) fac referire la următoarele aspecte:

 • Condiții de participare Fiecare alergător care participă la cursele de adulți din cadrul Maratonului București va putea participa la o singură cursă din cadrul evenimentului.
 • Alergătorii trebuie să treacă prin toate punctele de control amplasate pe traseul cursei la care participă. Alergătorii care nu calcă pe covorul de la fiecare punct de control nu vor fi înregistrați de sistemul de cronometrare și vor fi descalificați automat.
 • Este responsabilitatea alergătorului să poarte numărul de concurs pe tricou pe partea din față, iar cipul electronic montat conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Va fi descalificat automat orice alergător care nu poartă numărul de concurs pe tricou, poartă alt număr de concurs în locul celui primit din partea organizatorului sau care nu poartă cipul de concurs pe toată distanța cursei, pe poziția indicată în instrucțiuni. În ziua competiției nu va fi posibilă schimbarea sau înlocuirea numărului sau a cipului de concurs (inclusiv în cazul pierderii) și nici schimbarea numerelor de concurs între alergători. Aceste abateri duc la descalificare.
 • Participarea la Maratonul București este strict personală. Este interzisă schimbarea, vânzarea, transferul sau oferirea pentru schimb sau transfer a participării la eveniment. De asemenea, nu este permisă purtarea numărului de concurs de către o altă persoană decât alergătorul căruia i-a fost alocat. Orice încălcare a acestei condiții va fi sancționată cu descalificarea alergătorului iar organizatorul își rezervă dreptul de a exclude persoana în cauză de la participarea la evenimente ulterioare. Această politică este extrem de importantă pentru a ne asigura că avem informații medicale exacte despre fiecare participant.
 • Recomandări medicale Recomandăm alergătorilor să efectueze un control cardiologic înainte de participarea la oricare dintre curse, precum și scrierea pe numărul de concurs al numărului de telefon al persoanei care poate să fie contactată în caz de urgență.
 • Introducerea Comisiei de Contestații.Validarea clasamentului și premierea câștigătorilor se va face în 3 săptămâni de la terminarea evenimentului, după soluționarea contestațiilor și a cazurilor de forta majoră. Eventualele reclamaţii legate de clasament sau de participarea la eveniment se pot face în scris și depuse la cortul de premii amplasat in Piața Constituției sau prin email, în maxim 48 de ore de la terminarea cursei. După expirarea acestui termen, organizatorul nu va mai lua în considerare nicio reclamaţie. Astfel, pe scena din Piața Constituției vor fi felicitați căștigătorii în 15 octombrie pe baza unui clasament provizoriu care va fi anunțat final la 3 săptămâni post eveniment.
 • Premiile in bani și/sau produse, servicii vor fi platite/oferite in maxim 8 saptamani de la finalizarea Evenimentului, timp in care vor fi solutionate eventualele contestatii și se vor efectua verificările necesare. In cazul sportivilor de elită și a celor legitimați. Organizatorul poate decide amânarea plății premiilor până la sosirea rezultatelor definitive anti-doping în cazul efectuării unor astfel de controale.
 • Cursele Copiilor.Din considerente de siguranță, acesta nu este un concurs de viteză, nu are timp limită de timp și nici clasament, iar premiile vor fi câștigate prin tragere la sorți. Premierile câștigătorilor Curselor Copiilor și Jogging în Scutece vor fi oferite pe scena amplasată în Piața Constituției în 14 octombrie.

Actualizările celei de-a 10-a ediții a Raiffeisen Bank Maratonul București (14-15 octombrie) sunt regăsite in regulamentul evenimentului disponibil pe website-ul dedicat, www.bucuresti-maraton.ro.

“Siguranța tuturor alergătorilor, voluntarilor, spectatorilor, partenerilor este întotdeauna prioritatea numărul unu pentru noi. Suntem încrezători că aceste reguli noi vor avea un impact pozitiv asupra cursei și asupra alergătorilor, si le vor permite să se bucure de această experiență în siguranță. Colaborarea, răbdarea și înțelegerea alergătorilor sunt apreciate în mod deosebit și așteptăm cu nerăbdare să participăm împreună la cursele Bucharest RUNNING CLUB” a declarat Valeria Răcilă van Groningen, Bucharest RUNNING CLUB.

“Bucharest RUNNING CLUB-premier events contribuie la dezvoltarea turismului sportiv și promovează Bucureștiul ca destinație preferată pentru sportivii amatori și profesioniști încă de la demararea Maratonului București în urmă cu 10 ani. Anul acesta, prin aplicarea pentru o clasificare internațională pentru Maratonul Bucuresti – aceea de Bronze Label, venim să consolidăm strategia și poziționarea evenimentului dar și a capitalei București în lume: un eveniment la standarde înalte într-o capitală europeană modernă și primitoare” a declarat Oana Năstase, director Bucharest RUNNING CLUB.

 

Despre Bucharest RUNNING CLUB (BRC)

Bucharest RUNNING CLUB este organizatorul celor mai mari competiții de alergare stradală și sport de masă din România – „ Bucharest Running Club premier events”. Începând cu anul 2008, Bucureștiul a fost inclus în circuitul internațional al maratoanelor, alăturându-se celorlalte capitale europene care găzduiesc anual astfel de competiții. Calendarul de evenimente din acest an cuprinde cea de-a 2 ediție a UNIQA Asigurări 10K& Family Run din data de 2 aprilie, ediția a 6-a a OMV Petrom Bucharest HALF MARATHON din 13-14 mai, precum și cea de-a zecea ediție a Raiffeisen Bank Bucharest MARATHON din 14-15 octombrie. Toate competițiile Bucharest RUNNING CLUB sunt acreditate și înscrise în calendarul internațional al AIMS (Asociația Internațională a Maratoanelor și Semimaratoanelor) și IAAF. BRC a dezvoltat în România modelul asocierii competițiilor de alergare și sport de masă cu o cauză socială, umanitară sau ecologică iar în prezent sunt peste 30 cauze partenere ale evenimentelor. Acestea cumulează fonduri de 50.000 -100.000 euro anual pentru proiectele comunitare, sociale, educaționale, ecologice prezentate. BRC a fost primul ONG care a demarat o platformă de voluntariat sportiv în Romania – www.voluntarinsport.ro iar în prezent colaborează cu peste 1.000 voluntari activi care se implică în proiecte și evenimente sportive. BRC organizează competiții proprii dar și evenimente de sport de masă pentru companii și ONG-uri. De la înființare, BRC a organizat peste 100 de evenimente de alergare, mișcare în aer liber, sport de masă, voluntariat, educație, comunicare, dezvoltare comunitară.Site-urile oficiale ale Bucharest RUNNING CLUB sunt: www.bucuresti10km.ro, www.bucuresti21km.ro, www.bucuresti-maraton.ro, www.voluntarinsport.ro, www.abrc.ro. FB/ Bucharest10km; Bucharest21km

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.