Tendințele verii 2017 în amenajări

Dacă de redecorare și de micile detalii de amenajare a interioarelor te poți ocupa oricând în decursul anului, vara este sezonul în care poți construi, dar mai ales, momentul în care te muți cu șantierul în casa de vacanță sau refaci balconul, terasa sau veranda. Înainte de a te decide să îți urmezi preferințele de mult setate, consultă și tendințele acestei veri. E posibil să te inspire.

Este firesc să îți dorești să investești, în primul rând, în locuința cea de toate zilele, în care îți petreci atâta timp și unde îți primești de obicei musafirii. Dacă însă ai și o casă la țară, sau undeva aproape de natură, sau dacă ai noroc de un apartament prelungit cu terasă, ai putea reconsidera procentul de timp și de bani pe care îl investești în fiecare dintre aceste spații.

De ce să acorzi mai multă atenție amenajărilor de vară? Pentru că, deși petreci mai puțin timp în locuințele sezoniere, aici vii să îți împrospătezi energia, aici poți să treci la un alt ritm decât cel cotidian, să bei o cafea cu soare și liniște și tot aici îți poți invita prietenii pentru o ieșire de weekend numai bună de povestit în imagini, pe Instagram sau pe Facebook. Chiar și un banal balcon de apartament poate deveni locul preferat – mica ta terasă personală – dacă știi cum să îl pui în valoare, cu puțin bun gust și investiții minime.

Care ar fi noutățile verii 2017, în decorare și amenajări? Ne vin în ajutor designerii și arhitecții, dar și utilizatorii de Pinterest, aflați mereu în căutarea celor mai bune soluții.

Terase colorate

De fapt, nu este necesar să exagerezi cu joaca și să combini prea multe nuanțe sau să colorezi tot spațiul. Culorile intervin, vara aceasta, în zona de acoperiș. Dacă alegi să le plasezi aici, poți merge într-o direcție mult mai simplă pentru pereți, pe care îi poți vopsi în alb sau într-o nuanță pastel. Asta te ajută să faci economie și să creezi iluzia unui spațiu mai generos.

Cum colorezi acoperișul terasei, asigurându-i în același timp rezistența? Simplu: ai nevoie de un mic element de construcție, și anume tavanele alcătuite din rulouri fibră de sticlă ondulată, în diferite culori, de care poți face rost inclusiv online. Dincolo de trenduri și de considerentele estetice, avantajul acestor soluții de acoperire este că elimină riscul de infiltrații. Nu doar pentru terase sunt potrivite, ci și pentru sere, piscine și iluminatoare.

Albastru marin pentru interioare

Contrar a ceea ce ai putea crede inițial, cum că ar fi o culoare banală, albastrul marin, aplicat doar pe unii dintre pereți, dar și ca nuanță a elementelor de decor, este una dintre cele mai spectaculoase alegeri. Te trimite cu gândul la mare și contrastează foarte plăcut cu mobilierul și accesoriile în nuanțe deschise sau în culori vii.

În plus, este o culoare pe care nu o întâlnești în prea multe locuințe, în ciuda frumuseții ei, pentru că nu pare să se încadreze în categoria prima alegere”. Dacă îți place și ții la originalitate, testează, mai întăi, nuanța cea mai închisă – e neașteptată și dramatică, deși simplă.

Hygge – varianta estivală

Conceptul danez Hygge, un adevărat fenomen cultural, este noua descoperire în amenajări, devenind foarte apreciat în ultimul an și ceva, în diverse colţuri ale lumii. Ce înseamnă această denumire, care se pronunță altfel decât se scrie (hu-guh)? Hygge este tot ce poate fi mai confortabil, cozy”, călduros și primitor, într-o casă. Gândește-te la locuințele scandinave și la modul în care sunt amenajate, cu multe țesături, pături și lemn care îmbracă pereții, ca să facă față cât mai bine iernilor lungi.

Te vei întreba: ce treabă are cu tendințele de vară un stil scandinav ideal pentru întâmpinat iernile? Ei bine, Hygge nu înseamnă, de fapt, iarnă, ci mulțumire, bunăstare și un mediu ospitalier, în care te simți ca la bunica acasă. Cum ai putea obține asta în casa ta de vacanță: cu un stil simplu, rural, comod, cu țesături bogate, lumânări parfumate, prăjituri de casă și seturi de ceai.

Cât mai multe plante, la interior

Să ai multe plante în interior nu pare a fi cine știe ce găselniță, demnă de trecut pe lista cu tendințe – cine nu are, deja, în casă, tot felul de vase și ghivece? Doar că de data aceasta, propunerile designerilor sunt puțin diferite: plantele aproape că invadează spațiul interior, care se transformă într-o mică seră, sau junglă, după preferințe. Cam așa – după cum vezi, jungla de acasă este mult mai atractivă decât ți-ai putea imagina când auzi o asemenea formulare.

Poți alege plante dintre cele mai diverse, dar, dacă vrei sa obții un efect ca cel din imagini și să te încadrezi în trend, alegerile trebuie să se îndrepte, în principal, spre plante cățărătoare, cât mai verzi și mai bogate, fără flori și plante aeriene.

 

Tu ce ai alege, pentru început, dintre propunerile de mai sus și ce completări ai aduce listei?

 

Surse foto: Shutterstock

Un gând despre “Tendințele verii 2017 în amenajări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.