Dormitor rustic cu lemn

Lemnul și nuanțele neutre creează un dormitor rustic

„Casă, dulce casă”… Ce stil poate să redea cât mai bine această expresie dacă nu cel rustic? Nu este de mirare, dacă ne gândim că piesele din lemn și culorile neutre sunt elementele care îl definesc. Iar un dormitor rustic este, trebuie să recunoaștem, o poezie.

Dormitor rustic cu lemn

Un dormitor pe două niveluri are un farmec aparte. Spațiul poate fi delimitat ușor în două zone: una de odihnă și una pentru citit.

Chiar dacă nu îți place un dormitor rustic 100%, poți adăuga elemente ale altor stiluri, iar rezultatul va fi la fel de fermecător. O rețetă ar fi aceasta: alege alb pentru pereți și marchează zona patului cu o bandă vopsită crem sau bej, de exemplu. Optează pentru mobilier din lemn masiv patinat și cu design ce te duce cu gândul la vremea bunicilor noștri. Mizează pe accesorii în aceeași notă, cum ar fi coșurile împletite. Un fotoliu cu tapițerie din blană se va integra perfect în decor. În ceea ce privește corpurile de iluminat, te poți orienta către piese cu look mai modern, căci stilul rustic merge combinat cu elementele altor stiluri. Dacă spațiul îți permite, creează o nișă în perete, unde să montezi polițe din lemn masiv patinat. Aici va fi un loc de expunere a obiectelor decorative sau de păstrare a cărților preferate.

Dormitor rustic neutru

Pereții sunt finisați cu vopsea de la TonCorner, magazin unde găsești vopsele cu finisaje și efecte dintre cele mai speciale. De asemenea, tot aici ai la dispoziție diverse modele de tapet.

 

Foto: Oliver Fritze/toncorner

Articol preluat din revista Casa Lux nr. 10/2018