Liniile curate și precise, culorile pure și geometriile bogate sunt elemente fundamentale ale arhitecturii raționaliste pe care cunoscuta arhitectă spaniolă Patricia Urquiola le-a reînviat înintr-un hotel de lux din Roma. Rome Edition impresionează prin interioarele luxuriante și prin holurile cu înălțimea de șapte metri. Proiectul a pornit și s-a dezvoltat pornind de la locul în care este amplasat: o fostǎ bancă din anii 1940. Clădirea a fost proiectată de arhitectul Cesare Pascoletti în colaborare cu arhitectul Marcello Piacentini, unul dintre cei mai faimoși arhitecți italieni ai Raționalismului de la începutul secolului al XX-lea. Accesul în hotel se face printr-o grădină care servește atât ca sală de mese, cât și ca un fel de piață. Intrarea în clădire este concepută ca un spațiu asemănător unei jungle, cu 400 de plante, inclusiv iasomie în cascadă pe fațadă, în timp ce o impunătoare copertină din bronz și felinare transportă oaspeții într-o grădină romană tradițională. Holul hotelului este definit de tavane înalte de șapte metri și podele din travertin, cu scaune personalizate și mese din marmură cu veioze, care adaugă o dimensiune intimă spațiului impunător. Istoria clădirii se regăsește în referințele care conturează interioarele, în alegerea finisajelor și, în special, a suprafețelor din piatră: în mod specific, travertinul, în diversele sale variante de finisaje, devine un element important de design, fir comun al tuturor spațiilor. Hotelul este un exemplu excelent de raționalism italian. Printre caracteristicile distinctive ale clădirii se numără o scară centrală din marmură Cipollino rară, provenită din peșterile Apuane, corpuri de iluminat originale și elemente arhitecturale precum curți interioare și sculpturi. Echilibru contemporan în interioare atemporale Rome Edition are interioare luxuriante, oferind un cadru intim în cele 91 de camere, cu o estetică sofisticată și echilibrată contemporan, cu nuanțe neutre deschise și lemn natural. De remarcat la acest hotel nou este şi capitolul gourmet, de care se ocupǎ chef Paola Colucci. Originarǎ din Roma, autodidactă și fondatoarea restaurantului local Pianostrada, a reunit o echipă formată exclusiv din femei pentru Rome Edition, oferind un meniu axat pe bucătăria tradițională italiană cu influențe internaționale. Barurile hotelului continuă oferta unică și bogată. Punch Room și Jade Bar, situate la parter, au fiecare o abordare distinctă a mixologiei. The Roof – situat la etajul șapte – oferă priveliști fantastice asupra orașului, printre atracțiile sale numărându-se Panteonul și Bazilica Sant’Andrea della Valle. Locația de pe acoperiș include și o piscină mică și relaxantă din travertin. Foto: Rome Edition Hotel Distribuie articolul pe: